Költöztetés új lakásba

Költöztetés új lakásba

Az új budapesti lakásba költözés izgalmas és mozgalmas időszak. Sokat kell tenni annak érdekében, hogy jól felkészüljön a költözés napjára. Mindez egy kicsit elsöprő tud lenni, különösen, ha nem kezd egy jó teendőlistával. Nem tudja, hol kezdje? Összeállítottunk egy listát azokról a dolgokról, amelyeket biztosan meg kell tennie, mielőtt elköltözik.

Csevegés jelenlegi tulajdonosával

Ha már tervezi a költözést, akkor nagy eséllyel már értesítette jelenlegi tulajdonosát. A jelenlegi bérleti szerződés felmondásával együtt győződjön meg arról, hogy megértette, mit kell tennie, hogy visszakapja a letétet. Ismerje meg a bérbeadója vagy épületvezetője által megkövetelt folyamatot, és ütemezzen egy találkozót a kiköltözési ellenőrzőlista kitöltéséhez. Azt is tudnia kell, hogyan adja vissza a kulcsait.

Az emberek házkulcsokat cserélnek

Tartsa a tulajdonosát kéznél a költözés ütemezésekor. Előfordulhat, hogy az épületre vonatkozó szabályok vonatkoznak arra a napokra és időpontokra, amikor költözhet, és az irányelvektől függően előfordulhat, hogy koordinálnia kell, különösen, ha hozzá kell férnie a teherlifthez.

Minden részletet megtudhat új tulajdonosától

Győződjön meg róla, hogy új tulajdonosát is tájékoztassa terveiről. Hasonlóképpen, az Ön leendő otthonának is lehetnek szabályai a költöztetés tippek gyakorlati vonatkozásaira vonatkozóan. Győződjön meg arról is, hogy a bérbeadó válaszol olyan kérdésekre, mint például:

  • Mikor és hogyan kapja meg új helyének kulcsait?
  • Hol parkoljon a mozgó kamion aznap?
  • Vannak-e szabályok a költözésre, és bizonyos időkorlátokon belül kell dolgozni?
  • Vannak-e teher- vagy szervizliftek, amelyeket nagy tételek szállítására használhat?
  • Ki kell töltenie egy áttekintést és a beköltözési ellenőrzőlistát, mielőtt belép?
  • Hogyan fog bérleti díjat fizetni?
  • Tartalmazza a bérlői biztosítást a bérleti szerződés?
  • Erősítse meg a bérleti biztosítást.

Ha a biztosítás nem szerepel a lízingben, érdemes saját kötvényt kötni. Mindannyian szeretünk abban reménykedni, hogy az élet zökkenőmentesen fog folyni, és semmi baja nem lesz. A valóság azonban az, hogy néha történnek dolgok.

A legjobb, ha felkészülsz, minden esetre. A bérlők biztosítási kötvénye biztosítja, hogy fedezetet kapjon például tűz, lopás, vízkár stb. esetére. Számos kötvény fedezi a holmijában keletkezett károkért is. A bérlők biztosítása olcsó lehet, ezért ne kerülje el, mert aggódik a matrica sokk miatt.

A nagy távolságra történő költözés zavaró lehet kedvence számára, és ez valószínűleg azelőtt kezdődik, hogy elérkezik a költözés napja. A ház körüli dolgok bepakolása és mozgatása során tudják, hogy valami készül. Sajnos nem tudsz okoskodni velük, így esetleg kényelmetlenül érzik magukat az út során.

A dolgok megkönnyítésének egyik módja a következetesség. Persze az otthoni környezetük egy kicsit megváltozik a nagy napot megelőző hetekben, de igyekezzenek következetesen tartani a dolgokat. Ne végezzen jelentős változtatásokat az étrendjén, az ételeiken vagy az ütemezésükön. Az új ételek felboríthatják a gyomrukat, és a legjobb, ha ragaszkodnak ahhoz, amit megszoktak.

Arra is érdemes figyelni, hogy a költöztetés alkalmával valószínűleg szemét is keletkezik, így gondoskodni kell a konténeres sitt elszállításról. A szolgáltatás sajnos nem olcsó, de a környezetvédelem szempontjából nem marad más megoldás.