Testépítés

Testépítés

A férfi testépítő versenytársakat is veszélyeztetik a hormonzavarok, beleértve a tesztoszteront is – ami a szálkásítási szakaszban csökkenhet, ami fáradtsághoz és alacsony nemi vágyhoz vezet. A súlyemelésnek a testépítéshez nyilvánvaló előnyei is vannak. Ez aktivizálja az embereket, izomépítésre és zsírcsökkentésre ösztönzi az embereket, amelyekről tudjuk, hogy előnyösek a szív- és érrendszer, valamint a csontok egészségére.

Kiszáradás és kimerültség a versenyen

A tömegnövelés és a szálkásítás a testépítés sportágban egy ismétlődő rövid és hosszú távon pusztítást okozhat a hormonjaiban, de a színpadon való pózolás előtti utolsó napok még súlyosabb egészségügyi következményekkel járhatnak. Ez idő alatt a cél a testzsír lecsökkentése a lehető legalacsonyabb szintre, miközben meg kell győződni arról, hogy az izmok továbbra is a legjobban néznek ki. Mindenkinek megvannak a saját módszerei vagy trükkjei, amelyeket csinálnak, és biztosan nincs olyan kutatás, amely alátámasztaná. Az emberek szinte mindig dehidratációs fázison mennek keresztül, így még karcsúbbnak vagy szárazabbnak tűnsz. Ez elég drasztikus, és félelmetes lehet, ha nem megfelelően végzik. Komoly a kiszáradás veszélye. Ezen a ponton a testépítő sportolók is drasztikusan csökkenteni fogják az étkezést, valószínűleg teljesen kihagyják a szénhidrátokat egészen a verseny előtt, amikor esetleg fogyasztanak néhányat, hogy felpumpálják az izmaikat.

De nem mindenki megy ilyen szélsőségekbe. Amikor Anderson asszony a színpadra lépett, úgy érezte, sokkal többet fogyaszt, mint néhány versenytársa (körülbelül 5000-6000 kilojoule naponta). Néhány edző 4000 kilojoule alá viszi ügyfeleit, ami nagyon veszélyes, de én nem éheztem a színpadon. A szinpadi film készítés is nagyon fontos.

Jó és rossz a mentális egészségnek

Sok testépítő úgy találja, hogy a színpadon való versenyzés erőt ad. De a versenyképes testépítés bizonyos negatív hatásai is lehetnek a mentális egészségre, és gyakran a verseny utáni időszak okozhatja a legtöbb kárt a sportoló mentális egészségében. A testépítésnek hatalmas pszichológiai következményei lehetnek, akár az edzőteremben is. A test diszmorfia hatalmas a testépítőknél, férfiaknál és nőknél is – ahol a tükörbe nézne, és nem azt látná, amit mindenki más. Az egyik első dolog, amit az emberek csinálnak, amikor lelépnek erről a színpadról, hogy sütivel vagy fánkkal ünnepelnek, vagy akár csak egy „normál” étkezéssel. De mivel a szervezet olyan régóta éhező üzemmódban van, megtartja ezt az ételt, és zsírként tárolja. Látva a gyors súlygyarapodást és a testalkat megváltozását, extrém fogyókúrához vezethet, ezt követi a nagyobb mértékű evés, sőt étkezési rendellenességek. Évekbe telhet, amíg legyőzzük ezeket a mentális és testképi korlátokat, és a közösségi média megnehezítheti ezt.